Forside

Online Kurser

Freebies

Viden

Podcast

Favoritter

Om os

App

Kontakt

Booking

Babypakke

Terminsgrupper

Samarbejde

Fertilitet

Graviditet

Amning

Baby

Barsel

Søvn

Familie

Søg

Fertilitet

Når du gerne vil være gravid, men det ikke lykkes

Vi er Camilla & Maria

Camilla er vores IBCLC ammekonsulent og jordemoder som underviser dig det bedste hun har lært om alt indenfor graviditet, baby, søvn og amning. 
Maria er vores Sundhedskonsulent og ernæringsfysiolog, og hun underviser dig i alt om træning, søvn, motorisk udvikling, kost og en krop i balance før, under og efter din graviditet. 

hey there

Haps en plads på
det essentielle graviditets/baby forløb!

jeg vil med!

Lyt til vores podcast

Flere kategorier

Der er ikke noget, der er mere fantastisk end at stå med en positiv graviditetstest i hånden. Der er heller ikke noget, der er mere skræmmende, end når den dag ikke ser ud til at komme. Der er årligt 35.000 fertilitetsbehandlinger i Danmark. Derfor er det også rigtig mange, der står med den skræmmende følelse frem for et overvæld af glæde. fertilitetsbehandlinger

Når babyplanerne fylder det hele

Når man har truffet beslutningen om at skulle være gravid, er der mange, der begynder at google vildt og voldsomt, hvad man skal forberede sig på. Hvor lang tid plejer det at tage? Hvad skal man vide, hvis man har smidt p-pillerne? Hvordan ved man, om man har ægløsning? Listen bliver ved. Helt naturligt. Især hvis det er første gang, man skal være gravid. De fleste er tålmodige de første 6 måneder og trøster sig med, at det nok skal komme, og der da er mange der prøver længere tid, inden det lykkes. På et tidspunk sniger det sig ind på en og begynder at fylde mere og mere i ens tanker og hverdag. Det virker som om, alle bliver gravide rundt omkring en – alle andre end én selv. Samtidig begynder man ofte at bekymre sig for, om alt nu er, som det skal være. Efterhånden som tiden går, bliver man bange for, om det overhovedet kan lade sig gøre, og hvem den mon er gal med. Til sidst fylder det HELE ens liv, og det kan føles som en stor byrde at skulle gå med på sine skuldre.

Find ro i viden og opsøg hjælp

Det er meget normalt, at det tager et år at blive gravid. Og det er ikke en god idé at sammenligne sig selv eller sin partner med andre, der er blevet gravide hurtigere eller langsommere, end man tilsyneladende selv bliver. Det er vigtigt at finde ro. For hvis du har været inde og google, er du måske også faldet over ordet “stress” og beskrivelsen af, hvordan det nedsætter fertilitet hos kvinder og mænd. Derfor er det vigtigt at kunne skabe ro omkring babyplanerne. Samtidig er det vigtigt at føle, man selv er proaktiv i processen. Du kan kontakte din læge, når der er gået 7-8 måneder uden gevinst. Det kan meget vel ske, at du bliver sendt hjem med en besked om at komme igen om 4-5 måneder – altså når I har forsøgt i et år. Men det kan også være, at din læge kan kan gøre noget for jer i den situtation I står i. 

Meditation og mindfulness kan skabe underværker

Der er ingen tvivl om, at vores tanker påvirker vores følelser. At meditere og praktisere mindfulness kan give dig kontrol over dine tanker, skabe overblik, ro og gøre dig mere tilstede i nuet. Alt er noget som gavner din fertilitet. Derfor kan du med fordel lytte til meditationsapps, læse bøger eller tage et kursus, hvor du lærer teknikkerne. Det gavner dig i alle livets områder, så du kan intet tabe ved det – tværtimod.

Kig på din kost og din livsstil

Ligesom at dine tanker, din sundhed og dit velbefindende alt sammen påvirker din fertilitet, gør kost og motion det også. Du kan læse dig til meget på nettet, men store dele kan du ikke bruge til noget. Kosten er nemlig altid individuel. Også når det kommer til at forbedre din fertilitet. Sørg derfor hellere for at tale med en specialist omkring det. Måske kan du få nogle gode vejledninger og råd omkring, hvordan du kan optimere din sundhed?

Tal med nogen om det

Nogle gange kan det være svært at tale med sin partner omkring de tanker, man går rundt med. Selvom det er vigtigt at tale med hinanden, kan du måske få mere støtte fra en veninde, søster, mor eller en professionel. Det er vigtigt at få sagt, hvad du bekymrer dig over, og hvordan du har det. Der findes også grupper på facebook, hvor du kan tale med andre i samme situation, hvis du har behov for det. Husk at du ikke er alene, og husk at du kan få hjælp til processen. Hvad enten det er at få talt om det, eller det er at prøve at ændre din kost og sundhed eller prøve meditation. Jeg ønsker dig al held og lykke med projekt baby og håber, at du snart står med 2 streger på din test.

Når du gerne vil være gravid, men det ikke lykkes

det koster 0 kr

Kurser om første trimester, fødselsforberedelse, amning, babypleje, søvn, træning og meget mere

DET ESSENTIELLE GRAVIDITETS - OG BABYFORLØB

FÅ adgang til en app fyldt med viden til dig

E-bøger og guides om bækkengener, delte mavemuskler, udstyr til graviditeten og baby 

Sparring og rådgivning af jordemoder og sundhedskonsulent + fællesskaber direkte i appen

Daglige mails med viden om din graviditets - og babys udvikling

god ide alarm!

Lad os være 

Pennevenner

Få en daglig email om din graviditet - eller babys udvikling, gode gratis kurser som du helt sikkert får masser af viden og læring ud af, og unikke tilbud og et skønt fællesskab, ved at tilmelde dig vores dag-for dag nyhedsbrev her! Du kan afmelde dig med et enkelt klik, hvis du ikke længere vil forkæles maks! Og der er INTET spam - det lover vi!